• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۲۰۶۸
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۲
بین الملل » اروپا

توافق انگلیس و آمریکا، تاریخی یا سیاسی؟ 

ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در دفتر کارش در واشنگتن و استارمر، نخست وزیر انگلیس در کارخانه خودروسازی در بیرمنگهام.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن به نقل از شبکه ۴ تلویزیون انگلیس، سران دو کشور، ناکام در جلب اعتماد مردم کشورشان. تلاش کردند به منظور جبران ناکامی ها، این توافق را دستاوردی مهم و تاریخی جا بزنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

ترامپ رئیس جمهور آمریکا می‌گوید: ما به یک قرارداد چشمگیر بازرگانی با بریتانیا دست یافتیم. این توافقی تاریخی است.

استارمر نخست وزیر انگلیس هم معتقد است همچون ۸۰ سال اخیر که آمریکا و بریتانیا در کنار هم بوده‌اند، به نظرم این قراردادی مهم و تاریخی است.

در حالی که ترامپ و استارمر از توافق تاریخی و مهم سخن می‌گویند، جوزف استیگ لیتز برنده نوبل اقتصادی که معتقد است این قرار داد ارزشش کمتر از ارزش کاغذی است که روی آن نوشته شده است؛ ترامپ را شخصی مذبذب می‌داند و می‌گوید: ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری با مکزیک و کانادا قرار داد بست، اما در دور دوم ریاست جمهوری از نخستین کار‌هایی که کرد پاره کردن همان قرار داد‌ها بود، بنا براین این قرار داد را دستاوردی بزرگ نمی‌دانم.

شماری از سیاستمداران انگلیسی و فعالان اقتصادی نیز، آن را نه یک قرار داد بلکه توافقی ناقص می‌دانند که در آن استاندارد‌های زیست محیطی بر واردات محصولات کشاورزی تنزل یافته و بقای شماری از صنایع این کشور نیز به مخاطره انداخته شده است.

تام برادشو رئیس اتحادیه ملی کشاورزان انگلیس می‌گوید: متاسفانه هنوز تعرفه‌ها بر صادرات گوشت گوساله ما به آمریکا باقی است در حالی که دولت ما، تعرفه بر واردات گوشت گوساله به بریتانیا را لغو کرده است.

داده‌های مرکز ملی آمار انگلیس نشان می‌دهد پارسال حجم تجارت کالا و خدمات میان انگلیس و امریکا کمتراز ۳۱۵ میلیارد پوند و حدود چهل میلیارد پوند به نفع آمریکا بود. براساس توافق بازرگانی آمریکا و انگلیس، تعرفه‌های ۱۰ درصدی آمریکا بر واردات بیشتر کالا‌ها از انگلیس همچنان پابرجاست، اما تعرفه برخی کالا‌ها کاهش یافته است. غیرقابل اعتماد بودن دولت آمریکا حتی نزد سیاستمداران سنتی اش در اروپا، کاملا آشکار است.

لرد کیم داروچ (Kim Darroch)، سفیر اسبق انگلیس در آمریکا در این باره می‌گوید: بزرگ‌ترین چالش درباره این توافق این است که تا چه زمان این توافق دوام خواهد داشت، تا چه اندازه این توافق قابل بازگشت به عقب است و در آینده، چه بر سر این توافق‌ها خواهد آمد؟

برایونی ریچاردسون (Bryony Richardson)، فعال اقتصادی در انگلیس هم می‌گوید:" معلوم نیست نتیجه این توافق چه خواهد شد و سال آینده وضعیت بازرگانی چگونه خواهد بود؟ نا اطمینانی درباره آینده، مشاغل را در وضعیتی مبهم قرار داده است.

روزنامه تایمز انگلیس نوشت برای دستیابی به همین توافق ناقص، دولت انگلیس به آمریکا حق وتو داده است تا درباره سرمایه گذاری‌های چین در انگلیس، نظر دهد. کارشناسان می‌گویند از آنجایی که این توافق بازرگانی با آمریکا، پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا امضا شد، اکنون باید منتظر انتقامجویی ۲۷ کشور عضو این اتحادیه از انگلیس بود.

در میانه موج انتقاد شماری از محافل سیاسی و رسانه‌ای انگلیس درباره آسیب‌های وارده به این کشور با اجرای توافق اخیر بازرگانی با آمریکا، کمی بیدنوک رهبر حزب محافظه کار، دومین حزب بزرگ انگلیس گفته در این قراداد، ترامپ بر سر دولت بریتانیا کلاه گذاشته است، زیرا اکنون شرایط بازرگانی با آمریکا حتی به دوران پیش از ترامپ هم بازنگشته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهارت و تخصص، زیرساختی پایدار برای پیشرفت آینده جامعه است
تندروان: هنوز قدم‌های زیادی مانده است
کشف ۲۱۲ کیلوگرم مواد مخدر در چهار ماه نخست سال در ماکو
جبران ناترازی انرژی با احداث شهرک های انرژی خورشیدی
دستگیری عامل تشویش اذهان عمومی در ازنا
پایان عملیات نصب علمک گاز در روستا‌های نوآباد ودشتی از توابع شهرستان میرآباد
کمینه و بیشینه دمای سی‌ و یکم تیر در سمنان
اجرای عملیات بهسازی در ۳۲ روستای شهرستان نهاوند
خلاء قانونی برای خروج بانک‌ها از بنگاه داری وجود ندارد
کشف ماینرهای قاچاق از مرغداری در نقده
اردوغان: هرکس سکوت کند شریک جرم اسرائیل است
محسن فروزان به صنعت نفت آبادان پیوست
محکومیت مشاور املاک متخلف در ارومیه
در شرایط بحرانی آب احتمال ادامه تعطیلی‌ها وجود دارد
قوه قضاییه عهده دار مسئولیت اجرای عدالت در جمهوری اسلامی ایران
پایان هفته‌ای گرم در جنوب غرب خوزستان
هیچ تجاوزی به خاک افغانستان بی پاسخ نمی‌ماند.
ضبط ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق
تیم ووشو جوانان ایران عازم چین شد
تعطیلی ادارات تبریز و اسکو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)